Stoofvlees met Chimay en peperkoek
Stoofvlees met Chimay en peperkoek

Stoofvlees met Chimay en peperkoek

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 18.2 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 59.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., de dag voordien)

  3. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en hou apart. Bind de peterselietakjes samen met de tijm en de laurierblaadjes vast met keukentouw.

  4. Schil de appel en snij in blokjes.

  5. Snij de uien in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de blokjes appel en het stoofvlees toe en overiet met het bier. Doe het kruidentuiltje erbij.

  9. Besmeer het brood met de mosterd en leg in de kookpot. Verkruimel er ook de peperkoek over.

  10. Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zet 1 nacht in de koelkast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., de dag voordien)

  3. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en hou apart. Bind de peterselietakjes samen met de tijm en de laurierblaadjes vast met keukentouw.

  4. Schil de appel en snij in blokjes.

  5. Snij de uien in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de blokjes appel en het stoofvlees toe en overiet met het bier. Doe het kruidentuiltje erbij.

  9. Besmeer het brood met de mosterd en leg in de kookpot. Verkruimel er ook de peperkoek over.

  10. Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zet 1 nacht in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 18.2 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 59.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier CHIMAY BLAUW de keuze van aankoper Davy "Geen stoofvlees zonder donker bier. Deze Chimay is niet alleen een aanrader in het gerecht maar ook ernaast. De toetsen van zoethout flirten met de zoete, kruidige smaak van de peperkoek."

Bekijk het recept digitaal