Stoofvlees met gedroogd fruit en peperkoek
Stoofvlees met gedroogd fruit en peperkoek

Stoofvlees met gedroogd fruit en peperkoek

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 59.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de uien fijn.

  4. Snij de peperkoek in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en laat de fijngesnipperde uien kleuren. Voeg de (diepgevroren) stukken vlees beetje bij beetje toe en laat langs alles kanten kleuren.

  7. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  8. Overgiet met de bouillon en het druivensap. Voeg de suiker, de abrikozen en de pruimen toe. Kruid met het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuurtje.

  9. Voeg de stukjes peperkoek toe en laat nog 30 min. verder gaar worden.

  10. Afwerking:
  11. Verwijder het laurierblaadje en verdeel het stoofvlees over de borden. Serveer met frietjes, kroketten of aardappelpuree en gestoofde boontjes of gestoofd witloof.

  12. Als u wat meer tijd hebt, serveert u er groentepannenkoekjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de uien fijn.

  4. Snij de peperkoek in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en laat de fijngesnipperde uien kleuren. Voeg de (diepgevroren) stukken vlees beetje bij beetje toe en laat langs alles kanten kleuren.

  7. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  8. Overgiet met de bouillon en het druivensap. Voeg de suiker, de abrikozen en de pruimen toe. Kruid met het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuurtje.

  9. Voeg de stukjes peperkoek toe en laat nog 30 min. verder gaar worden.

  10. Afwerking:
  11. Verwijder het laurierblaadje en verdeel het stoofvlees over de borden. Serveer met frietjes, kroketten of aardappelpuree en gestoofde boontjes of gestoofd witloof.

  12. Als u wat meer tijd hebt, serveert u er groentepannenkoekjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 59.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel blond Wijn Abadal Cabernet Franc-Tempranillo D.O. Pla de Bages Spanje

Bekijk het recept digitaal