Stoofvlees met geuze en peterseliewortel
Stoofvlees met geuze en peterseliewortel

Stoofvlees met geuze en peterseliewortel

2 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Energie 2569 kj
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 20.1 g
Vezel 10 g
Eiwit 63.3 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag vooraf (± 15 min. + 2 u. stoven)

    Snij de ui in grove stukken.

  2. Smelt 2/3de van de boter in een ruime kookpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.

  3. Haal het vlees uit de kookpot en smelt er de rest van de boter in. Stoof de ui 3 min.

  4. Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het geuzebier bij (doe dat langzaam en langs de rand van de kookpot). Kruid met de tijm en de laurier en laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven.

  5. Besmeer intussen de boterhammen met mosterd. Voeg de suiker toe aan het vlees en leg de boterhammen op het vlees. Laat nog 25 à 30 min. sudderen.

  6. De dag zelf (20 min.)
  7. Schil de peterseliewortelen en snij in stukken. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van 2 cm.

  9. Schep eventueel het laagje vet in de stoofpot weg. Voeg het witloof toe en roer goed onder. Verwarm ± 15 min. op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag vooraf (± 15 min. + 2 u. stoven)

    Snij de ui in grove stukken.

  2. Smelt 2/3de van de boter in een ruime kookpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.

  3. Haal het vlees uit de kookpot en smelt er de rest van de boter in. Stoof de ui 3 min.

  4. Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het geuzebier bij (doe dat langzaam en langs de rand van de kookpot). Kruid met de tijm en de laurier en laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven.

  5. Besmeer intussen de boterhammen met mosterd. Voeg de suiker toe aan het vlees en leg de boterhammen op het vlees. Laat nog 25 à 30 min. sudderen.

  6. De dag zelf (20 min.)
  7. Schil de peterseliewortelen en snij in stukken. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van 2 cm.

  9. Schep eventueel het laagje vet in de stoofpot weg. Voeg het witloof toe en roer goed onder. Verwarm ± 15 min. op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Energie 2569 kj
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 20.1 g
Vezel 10 g
Eiwit 63.3 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Álibi Reserva Vinho Regional Alentejano Portugal Bier St.Bernardus Abt 12 Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal