- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met geuze en peterseliewortel
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi Reserva Vinho Regional Alentejano Portugal Bier St.Bernardus Abt 12 Sterk donker bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
De dag vooraf (± 15 min. + 2 u. stoven)
Snij de ui in grove stukken.
-
Smelt 2/3de van de boter in een ruime kookpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
-
Haal het vlees uit de kookpot en smelt er de rest van de boter in. Stoof de ui 3 min.
-
Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het geuzebier bij (doe dat langzaam en langs de rand van de kookpot). Kruid met de tijm en de laurier en laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven.
-
Besmeer intussen de boterhammen met mosterd. Voeg de suiker toe aan het vlees en leg de boterhammen op het vlees. Laat nog 25 à 30 min. sudderen.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Schil de peterseliewortelen en snij in stukken. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van 2 cm.
-
Schep eventueel het laagje vet in de stoofpot weg. Voeg het witloof toe en roer goed onder. Verwarm ± 15 min. op een zacht vuur.
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi Reserva Vinho Regional Alentejano Portugal Bier St.Bernardus Abt 12 Sterk donker bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
De dag vooraf (± 15 min. + 2 u. stoven)
Snij de ui in grove stukken.
-
Smelt 2/3de van de boter in een ruime kookpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
-
Haal het vlees uit de kookpot en smelt er de rest van de boter in. Stoof de ui 3 min.
-
Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het geuzebier bij (doe dat langzaam en langs de rand van de kookpot). Kruid met de tijm en de laurier en laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven.
-
Besmeer intussen de boterhammen met mosterd. Voeg de suiker toe aan het vlees en leg de boterhammen op het vlees. Laat nog 25 à 30 min. sudderen.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Schil de peterseliewortelen en snij in stukken. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van 2 cm.
-
Schep eventueel het laagje vet in de stoofpot weg. Voeg het witloof toe en roer goed onder. Verwarm ± 15 min. op een zacht vuur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi Reserva Vinho Regional Alentejano Portugal Bier St.Bernardus Abt 12 Sterk donker bier