Stoofvlees met trappistenbier en Luikse siroop
Stoofvlees met trappistenbier en Luikse siroop

Stoofvlees met trappistenbier en Luikse siroop

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 59.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen en de selder in grote stukken.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (15 min. + 2 u. stoven)
  7. Smelt 2 eetl. boter in een ruime stoofpot en bak het diepgevroren stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin. Schep het vlees uit de pot.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde stoofpot en stoof de uiringen enkele min.

  9. Doe het vlees weer in de stoofpot en bestrooi met de bloem. Laat al roerend even bakken.

  10. Giet het bier er langzaam langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het kruidentuiltje, het blaadje laurier, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een matig vuur.

  11. Voeg de stukken wortel en selder toe en roer om. Laat nog ± 1 u. verder sudderen tot het vlees goed gaar is.

  12. Voeg tot slot de Luikse siroop en de appelazijn toe en roer voorzichtig om tot de siroop goed gesmolten is. Zet koel weg.

  13. De dag zelf (15 min.)
  14. Schep indien nodig het gestolde vet uit de stoofpot en verwarm het stoofvlees ± 15 min. op een zacht vuur.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met aardappelpuree of frietjes en een slaatje. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen en de selder in grote stukken.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (15 min. + 2 u. stoven)
  7. Smelt 2 eetl. boter in een ruime stoofpot en bak het diepgevroren stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin. Schep het vlees uit de pot.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde stoofpot en stoof de uiringen enkele min.

  9. Doe het vlees weer in de stoofpot en bestrooi met de bloem. Laat al roerend even bakken.

  10. Giet het bier er langzaam langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het kruidentuiltje, het blaadje laurier, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een matig vuur.

  11. Voeg de stukken wortel en selder toe en roer om. Laat nog ± 1 u. verder sudderen tot het vlees goed gaar is.

  12. Voeg tot slot de Luikse siroop en de appelazijn toe en roer voorzichtig om tot de siroop goed gesmolten is. Zet koel weg.

  13. De dag zelf (15 min.)
  14. Schep indien nodig het gestolde vet uit de stoofpot en verwarm het stoofvlees ± 15 min. op een zacht vuur.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met aardappelpuree of frietjes en een slaatje. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 59.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel andere Château de Pouzols - A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal