- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met trappistenbier en Luikse siroop
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel andere Château de Pouzols - A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen en de selder in grote stukken.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 2 u. stoven)
-
Smelt 2 eetl. boter in een ruime stoofpot en bak het diepgevroren stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin. Schep het vlees uit de pot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde stoofpot en stoof de uiringen enkele min.
-
Doe het vlees weer in de stoofpot en bestrooi met de bloem. Laat al roerend even bakken.
-
Giet het bier er langzaam langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het kruidentuiltje, het blaadje laurier, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een matig vuur.
-
Voeg de stukken wortel en selder toe en roer om. Laat nog ± 1 u. verder sudderen tot het vlees goed gaar is.
-
Voeg tot slot de Luikse siroop en de appelazijn toe en roer voorzichtig om tot de siroop goed gesmolten is. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schep indien nodig het gestolde vet uit de stoofpot en verwarm het stoofvlees ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelpuree of frietjes en een slaatje. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel andere Château de Pouzols - A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen en de selder in grote stukken.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 2 u. stoven)
-
Smelt 2 eetl. boter in een ruime stoofpot en bak het diepgevroren stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin. Schep het vlees uit de pot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde stoofpot en stoof de uiringen enkele min.
-
Doe het vlees weer in de stoofpot en bestrooi met de bloem. Laat al roerend even bakken.
-
Giet het bier er langzaam langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het kruidentuiltje, het blaadje laurier, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een matig vuur.
-
Voeg de stukken wortel en selder toe en roer om. Laat nog ± 1 u. verder sudderen tot het vlees goed gaar is.
-
Voeg tot slot de Luikse siroop en de appelazijn toe en roer voorzichtig om tot de siroop goed gesmolten is. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schep indien nodig het gestolde vet uit de stoofpot en verwarm het stoofvlees ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelpuree of frietjes en een slaatje. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel andere Château de Pouzols - A.O.P. Minervois