Stoofvlees met trappistenbier en rozijntjes
Stoofvlees met trappistenbier en rozijntjes

Stoofvlees met trappistenbier en rozijntjes

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 59.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
  3. Hak de uien grof. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgehakte uien goudbruin. Roer goed zodat ze niet aanbranden. Schep uit de kookpot.

  4. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  5. Strooi er de bloem over. Voeg de uien weer toe en breng op smaak met de kruidnagels, peper en zout. Bestrooi met de bruine suiker.

  6. Giet er beetje bij beetje en langs de rand van de kookpot het bier bij en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.

  7. Voeg de rozijnen toe en schep om. Zet koel weg.

  8. De dag zelf (15 min.)
  9. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Giet er de azijn bij en indien nodig wat water.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met frietjes en een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
  3. Hak de uien grof. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgehakte uien goudbruin. Roer goed zodat ze niet aanbranden. Schep uit de kookpot.

  4. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  5. Strooi er de bloem over. Voeg de uien weer toe en breng op smaak met de kruidnagels, peper en zout. Bestrooi met de bruine suiker.

  6. Giet er beetje bij beetje en langs de rand van de kookpot het bier bij en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.

  7. Voeg de rozijnen toe en schep om. Zet koel weg.

  8. De dag zelf (15 min.)
  9. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Giet er de azijn bij en indien nodig wat water.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met frietjes en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 59.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro Spanje

Bekijk het recept digitaal