- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met trappistenbier en rozijntjes
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
-
Hak de uien grof. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgehakte uien goudbruin. Roer goed zodat ze niet aanbranden. Schep uit de kookpot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Strooi er de bloem over. Voeg de uien weer toe en breng op smaak met de kruidnagels, peper en zout. Bestrooi met de bruine suiker.
-
Giet er beetje bij beetje en langs de rand van de kookpot het bier bij en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.
-
Voeg de rozijnen toe en schep om. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Giet er de azijn bij en indien nodig wat water.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
-
Hak de uien grof. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgehakte uien goudbruin. Roer goed zodat ze niet aanbranden. Schep uit de kookpot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Strooi er de bloem over. Voeg de uien weer toe en breng op smaak met de kruidnagels, peper en zout. Bestrooi met de bruine suiker.
-
Giet er beetje bij beetje en langs de rand van de kookpot het bier bij en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.
-
Voeg de rozijnen toe en schep om. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Giet er de azijn bij en indien nodig wat water.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro Spanje