- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met witte wijn
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Château Pey La Tour - A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min., het liefst de dag voordien)
-
Pers het teentje knoflook.
-
Snij de selderstengels in stukjes.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Hak de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 1 u. 45 min. stoven, het liefst de dag voordien)
-
Laat de boter en de olijfolie heet worden in een stoofpot en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de stoofpot.
-
Voeg het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.
-
Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.
-
Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.
-
Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het stoofvlees met de fijngehakte peterselie en dien op met gekookte aardappelen en een slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Château Pey La Tour - A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min., het liefst de dag voordien)
-
Pers het teentje knoflook.
-
Snij de selderstengels in stukjes.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Hak de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 1 u. 45 min. stoven, het liefst de dag voordien)
-
Laat de boter en de olijfolie heet worden in een stoofpot en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de stoofpot.
-
Voeg het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.
-
Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.
-
Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.
-
Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het stoofvlees met de fijngehakte peterselie en dien op met gekookte aardappelen en een slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Château Pey La Tour - A.O.P. Bordeaux