Stoofvlees met witte wijn
Stoofvlees met witte wijn

Stoofvlees met witte wijn

2 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 67.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min., het liefst de dag voordien)

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij de selderstengels in stukjes.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Hak de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. (15 min. + 1 u. 45 min. stoven, het liefst de dag voordien)

  10. Laat de boter en de olijfolie heet worden in een stoofpot en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de stoofpot.

  11. Voeg het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.

  12. Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.

  13. Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.

  14. Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.

  15. Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi het stoofvlees met de fijngehakte peterselie en dien op met gekookte aardappelen en een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min., het liefst de dag voordien)

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij de selderstengels in stukjes.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Hak de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. (15 min. + 1 u. 45 min. stoven, het liefst de dag voordien)

  10. Laat de boter en de olijfolie heet worden in een stoofpot en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de stoofpot.

  11. Voeg het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.

  12. Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.

  13. Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.

  14. Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.

  15. Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi het stoofvlees met de fijngehakte peterselie en dien op met gekookte aardappelen en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 67.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Château Pey La Tour - A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal