Struisvogelfilet met oesterzwammen
Struisvogelfilet met oesterzwammen

Struisvogelfilet met oesterzwammen

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes.

  3. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Bak de blokjes struisvogel al roerend bruin in 3 min. Kruid stevig met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  7. Roerbak de fijngesnipperde ui, knoflook en de reepjes oesterzwam gaar in ± 2 min. Kruid met peper en zout.

  8. Giet er de porto, cognac en gevogeltefond bij, voeg de ketchup toe en schep goed om. Laat goed doorwarmen.

  9. Roer er de room onder en warm nogmaals goed door.

  10. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en schep het vlees opnieuw onder de saus.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met flink wat peterselie en dien op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes.

  3. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Bak de blokjes struisvogel al roerend bruin in 3 min. Kruid stevig met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  7. Roerbak de fijngesnipperde ui, knoflook en de reepjes oesterzwam gaar in ± 2 min. Kruid met peper en zout.

  8. Giet er de porto, cognac en gevogeltefond bij, voeg de ketchup toe en schep goed om. Laat goed doorwarmen.

  9. Roer er de room onder en warm nogmaals goed door.

  10. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en schep het vlees opnieuw onder de saus.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met flink wat peterselie en dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Clos de la Tour A.C. Bordeaux Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal