- Bewaar

- Bewaar
Suprême varkensgebraad met knoflookpuree en gegrilde broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Wijn Les Lauzes Syrah | I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de sjalotten grof.
-
Maak de teentjes van de knoflookbol los en plet de ongepelde teentjes licht met de zijkant van een mes.
-
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met zwarte peper.
-
Schil de aardappelen en snij de broccoli's in roosjes.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 150 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. maïsolie in een pan die ook in de oven kan. Bak het varkensgebraad even aan alle kanten. Doe er de tijmtakjes, de sjalotten, de laurierblaadjes en de knoflookteentjes bij. Leg 1 eetl. boter op het gebraad en zet de pan 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip het vlees in de helft van de gaartijd met zijn braadvocht.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de broccoliroosjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof het pepertje 5 min. op een zacht vuur.
-
Neem het gebraad uit de oven. Haal de knoflookteentjes uit de pan en laat het vlees 5 à 10 min. rusten onder aluminium folie.
-
Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. olijfolie en het vruchtvlees van de knoflookteentjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Besprenkel met de gepeperde olijfolie en kruid met wat zeezout.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Giet er eventueel wat braadvocht over.
-
Serveer met de knoflookpuree en de gegrilde broccoli.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Wijn Les Lauzes Syrah | I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de sjalotten grof.
-
Maak de teentjes van de knoflookbol los en plet de ongepelde teentjes licht met de zijkant van een mes.
-
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met zwarte peper.
-
Schil de aardappelen en snij de broccoli's in roosjes.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 150 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. maïsolie in een pan die ook in de oven kan. Bak het varkensgebraad even aan alle kanten. Doe er de tijmtakjes, de sjalotten, de laurierblaadjes en de knoflookteentjes bij. Leg 1 eetl. boter op het gebraad en zet de pan 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip het vlees in de helft van de gaartijd met zijn braadvocht.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de broccoliroosjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof het pepertje 5 min. op een zacht vuur.
-
Neem het gebraad uit de oven. Haal de knoflookteentjes uit de pan en laat het vlees 5 à 10 min. rusten onder aluminium folie.
-
Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. olijfolie en het vruchtvlees van de knoflookteentjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Besprenkel met de gepeperde olijfolie en kruid met wat zeezout.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Giet er eventueel wat braadvocht over.
-
Serveer met de knoflookpuree en de gegrilde broccoli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Wijn Les Lauzes Syrah | I.G.P. Pays d'Oc