Suprême varkensgebraad met knoflookpuree en gegrilde broccoli
Suprême varkensgebraad met knoflookpuree en gegrilde broccoli

Suprême varkensgebraad met knoflookpuree en gegrilde broccoli

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 50.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de sjalotten grof.

  4. Maak de teentjes van de knoflookbol los en plet de ongepelde teentjes licht met de zijkant van een mes.

  5. Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met zwarte peper.

  6. Schil de aardappelen en snij de broccoli's in roosjes.

  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 150 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. maïsolie in een pan die ook in de oven kan. Bak het varkensgebraad even aan alle kanten. Doe er de tijmtakjes, de sjalotten, de laurierblaadjes en de knoflookteentjes bij. Leg 1 eetl. boter op het gebraad en zet de pan 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip het vlees in de helft van de gaartijd met zijn braadvocht.

  10. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook de broccoliroosjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof het pepertje 5 min. op een zacht vuur.

  13. Neem het gebraad uit de oven. Haal de knoflookteentjes uit de pan en laat het vlees 5 à 10 min. rusten onder aluminium folie.

  14. Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. olijfolie en het vruchtvlees van de knoflookteentjes onder. Kruid met peper en zout.

  15. Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Besprenkel met de gepeperde olijfolie en kruid met wat zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Snij het varkensgebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Giet er eventueel wat braadvocht over.

  18. Serveer met de knoflookpuree en de gegrilde broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de sjalotten grof.

  4. Maak de teentjes van de knoflookbol los en plet de ongepelde teentjes licht met de zijkant van een mes.

  5. Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met zwarte peper.

  6. Schil de aardappelen en snij de broccoli's in roosjes.

  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 150 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. maïsolie in een pan die ook in de oven kan. Bak het varkensgebraad even aan alle kanten. Doe er de tijmtakjes, de sjalotten, de laurierblaadjes en de knoflookteentjes bij. Leg 1 eetl. boter op het gebraad en zet de pan 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip het vlees in de helft van de gaartijd met zijn braadvocht.

  10. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook de broccoliroosjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof het pepertje 5 min. op een zacht vuur.

  13. Neem het gebraad uit de oven. Haal de knoflookteentjes uit de pan en laat het vlees 5 à 10 min. rusten onder aluminium folie.

  14. Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. olijfolie en het vruchtvlees van de knoflookteentjes onder. Kruid met peper en zout.

  15. Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Besprenkel met de gepeperde olijfolie en kruid met wat zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Snij het varkensgebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Giet er eventueel wat braadvocht over.

  18. Serveer met de knoflookpuree en de gegrilde broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 50.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Wijn Les Lauzes Syrah | I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal