Sushi maki met bloemkoolrijst
Sushi maki met bloemkoolrijst

Sushi maki met bloemkoolrijst

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 10.9 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de halve limoen.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in staafjes. Besprenkel met limoensap.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes.

  6. Snij de wortel en de ongeschilde komkommer in staafjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en schil met een dunschiller. Snij in staafjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de staafjes wortel 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de bloemkoolrijst 5 min. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  11. Verdeel de diepgevroren bloemkoolrijst over de norivellen (blijf tot op 1 à 2 cm van de rand). Verdeel er de staafjes groenten en fruit over in verschillende combinaties.

  12. Besmeer de randen met tahinpasta.

  13. Rol de vellen heel strak op en wentel ze door de sesamzaadjes. Besprenkel de norivellen eventueel eerst met water, zodat de zaadjes goed blijven plakken. Snij met een scherp mes in stukken van ± 2 cm.

Tip

Vervang de tahinpasta gerust eens door wasabipasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de halve limoen.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in staafjes. Besprenkel met limoensap.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes.

  6. Snij de wortel en de ongeschilde komkommer in staafjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en schil met een dunschiller. Snij in staafjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de staafjes wortel 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de bloemkoolrijst 5 min. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  11. Verdeel de diepgevroren bloemkoolrijst over de norivellen (blijf tot op 1 à 2 cm van de rand). Verdeel er de staafjes groenten en fruit over in verschillende combinaties.

  12. Besmeer de randen met tahinpasta.

  13. Rol de vellen heel strak op en wentel ze door de sesamzaadjes. Besprenkel de norivellen eventueel eerst met water, zodat de zaadjes goed blijven plakken. Snij met een scherp mes in stukken van ± 2 cm.

Tip

Vervang de tahinpasta gerust eens door wasabipasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 10.9 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal