- Bewaar

- Bewaar
Sushi maki met bloemkoolrijst
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de halve limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in staafjes. Besprenkel met limoensap.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes.
-
Snij de wortel en de ongeschilde komkommer in staafjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en schil met een dunschiller. Snij in staafjes.
-
Bereiding:
-
Kook de staafjes wortel 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de bloemkoolrijst 5 min. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
-
Verdeel de diepgevroren bloemkoolrijst over de norivellen (blijf tot op 1 à 2 cm van de rand). Verdeel er de staafjes groenten en fruit over in verschillende combinaties.
-
Besmeer de randen met tahinpasta.
-
Rol de vellen heel strak op en wentel ze door de sesamzaadjes. Besprenkel de norivellen eventueel eerst met water, zodat de zaadjes goed blijven plakken. Snij met een scherp mes in stukken van ± 2 cm.
Vervang de tahinpasta gerust eens door wasabipasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de halve limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in staafjes. Besprenkel met limoensap.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes.
-
Snij de wortel en de ongeschilde komkommer in staafjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en schil met een dunschiller. Snij in staafjes.
-
Bereiding:
-
Kook de staafjes wortel 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de bloemkoolrijst 5 min. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
-
Verdeel de diepgevroren bloemkoolrijst over de norivellen (blijf tot op 1 à 2 cm van de rand). Verdeel er de staafjes groenten en fruit over in verschillende combinaties.
-
Besmeer de randen met tahinpasta.
-
Rol de vellen heel strak op en wentel ze door de sesamzaadjes. Besprenkel de norivellen eventueel eerst met water, zodat de zaadjes goed blijven plakken. Snij met een scherp mes in stukken van ± 2 cm.
Vervang de tahinpasta gerust eens door wasabipasta.