Symfonie van feestelijke dessertjes
Symfonie van feestelijke dessertjes

Symfonie van feestelijke dessertjes

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis, de frambozen, de pastinigebakjes en de profiteroles ontdooien.

  3. Roer 3 eetl. mascarpone goed los met de eidooier, de amaretto en de zakjes vanillesuiker.

  4. Bereiding:
  5. U houdt het best alle ingrediënten binnen handbereik. Gebruik bij voorkeur grote borden (bijvoorbeeld onderzetborden van ± 30 cm diameter), dan heeft de mooie schikking nog meer effect.

  6. Begin met de sausfantasie. Giet eerst een stip frambozencoulis op elk bord. Giet er een cirkel mascarponesaus rond en dan weer een cirkel frambozencoulis. Maak in totaal 7 cirkels. Voor het speciale effect in de saus, trekt u strepen met een mes, afwisselend van het middelpunt naar de buitenste cirkel en omgekeerd.

  7. Schik 2 gebakjes en een profiterole naast de sausfantasie. Giet een beetje frambozencoulis over de profiterole. Vervolledig met een schijfje ijsgekoelde nougat en vul de ijscoupes met een bolletje ijs.

  8. Versier met wat fruit: een schijfje kiwi, framboosjes, aardbeien, sterfruit, ananaskers, enz.

  9. Afwerking:
  10. Zeef wat cacao of bloemsuiker over het bord.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis, de frambozen, de pastinigebakjes en de profiteroles ontdooien.

  3. Roer 3 eetl. mascarpone goed los met de eidooier, de amaretto en de zakjes vanillesuiker.

  4. Bereiding:
  5. U houdt het best alle ingrediënten binnen handbereik. Gebruik bij voorkeur grote borden (bijvoorbeeld onderzetborden van ± 30 cm diameter), dan heeft de mooie schikking nog meer effect.

  6. Begin met de sausfantasie. Giet eerst een stip frambozencoulis op elk bord. Giet er een cirkel mascarponesaus rond en dan weer een cirkel frambozencoulis. Maak in totaal 7 cirkels. Voor het speciale effect in de saus, trekt u strepen met een mes, afwisselend van het middelpunt naar de buitenste cirkel en omgekeerd.

  7. Schik 2 gebakjes en een profiterole naast de sausfantasie. Giet een beetje frambozencoulis over de profiterole. Vervolledig met een schijfje ijsgekoelde nougat en vul de ijscoupes met een bolletje ijs.

  8. Versier met wat fruit: een schijfje kiwi, framboosjes, aardbeien, sterfruit, ananaskers, enz.

  9. Afwerking:
  10. Zeef wat cacao of bloemsuiker over het bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal