Taartjes met chocolade-havermoutvulling
Taartjes met chocolade-havermoutvulling

Taartjes met chocolade-havermoutvulling

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 9.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit. Zet een taartvormpje omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit het deeg die 1 cm groter is dan het taartvormpje. Maak zo 4 cirkels.

  5. Leg de deegcirkels in de taartvormpjes. Leg er een stuk bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Los intussen het puddingpoeder en het maïszetmeel op in 125 ml melk.

  7. Breek 100 g chocolade in stukjes en rasp de overige 30 g.

  8. Haal de taartbodempjes uit de oven en verwijder het bakpapier en de parels. Zet de bodempjes nog 8 à 10 min. in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm 325 ml melk in een kookpot samen met de havermout, de suiker en de stukjes chocolade. Blijf roeren en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is.

  11. Giet het puddingmengsel erbij en kook al roerend verder tot het ingedikt is. Haal van het vuur en laat lauw worden.

  12. Schep de lauwe pudding in de voorgebakken taartbodempjes en laat afkoelen.

  13. Versier de taartjes met geraspte chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit. Zet een taartvormpje omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit het deeg die 1 cm groter is dan het taartvormpje. Maak zo 4 cirkels.

  5. Leg de deegcirkels in de taartvormpjes. Leg er een stuk bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Los intussen het puddingpoeder en het maïszetmeel op in 125 ml melk.

  7. Breek 100 g chocolade in stukjes en rasp de overige 30 g.

  8. Haal de taartbodempjes uit de oven en verwijder het bakpapier en de parels. Zet de bodempjes nog 8 à 10 min. in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm 325 ml melk in een kookpot samen met de havermout, de suiker en de stukjes chocolade. Blijf roeren en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is.

  11. Giet het puddingmengsel erbij en kook al roerend verder tot het ingedikt is. Haal van het vuur en laat lauw worden.

  12. Schep de lauwe pudding in de voorgebakken taartbodempjes en laat afkoelen.

  13. Versier de taartjes met geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 9.7 g

Bekijk het recept digitaal