Taboulé `maison'
Taboulé `maison'

Taboulé `maison'

10 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van de waterkers.

  3. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  4. Snij de gebraden rosbief in fijne reepjes van ± 1 cm.

  5. Snij de kerstomaatjes in vier.

  6. Bereiding:
  7. Breng 2 dl water aan de kook en giet over het tarwegriesmeel. Laat het tarwegriesmeel zwellen tot alle vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  8. Roer de olijfolie onder het tarwe-griesmeel en meng er de waterkers en de verse kruiden onder. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de taboulé over 6 glaasjes en leg er enkele fijne reepjes rosbief op. Garneer met 1 à 2 kwartjes kerstomaat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van de waterkers.

  3. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  4. Snij de gebraden rosbief in fijne reepjes van ± 1 cm.

  5. Snij de kerstomaatjes in vier.

  6. Bereiding:
  7. Breng 2 dl water aan de kook en giet over het tarwegriesmeel. Laat het tarwegriesmeel zwellen tot alle vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  8. Roer de olijfolie onder het tarwe-griesmeel en meng er de waterkers en de verse kruiden onder. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de taboulé over 6 glaasjes en leg er enkele fijne reepjes rosbief op. Garneer met 1 à 2 kwartjes kerstomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal