Taboulé met aubergine, munt en pistache
Taboulé met aubergine, munt en pistache

Taboulé met aubergine, munt en pistache

25 min.
Bijgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het griesmeel zwellen in kokend water (tijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  3. Snij de groene paprika en aubergine in heel kleine blokjes.

  4. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en roerbak de aubergineblokjes gedurende 8 min. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.

  5. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met citroensap.

  6. Snipper de munt en de lente-uitjes fijn.

  7. Hak de pistachenootjes fijn.

  8. Rasp de wortelen en besprenkel met limoensap.

  9. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  10. Bereiding:
  11. Meng alle ingrediënten voor de salade. Voeg de blokjes avocado pas als laatste toe. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het griesmeel zwellen in kokend water (tijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  3. Snij de groene paprika en aubergine in heel kleine blokjes.

  4. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en roerbak de aubergineblokjes gedurende 8 min. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.

  5. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met citroensap.

  6. Snipper de munt en de lente-uitjes fijn.

  7. Hak de pistachenootjes fijn.

  8. Rasp de wortelen en besprenkel met limoensap.

  9. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  10. Bereiding:
  11. Meng alle ingrediënten voor de salade. Voeg de blokjes avocado pas als laatste toe. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal