Taboulé met gegrilde tomaten en verse kruiden
Taboulé met gegrilde tomaten en verse kruiden

Taboulé met gegrilde tomaten en verse kruiden

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Leg de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  5. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 3 dl heet water over. Laat 7 min. zwellen en maak los met een vork.

  6. Hak de pistachenoten, het basilicum, de koriander en de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de citroenschil en pers de citroen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Zet de tomaten 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.

  11. Meng intussen het tarwegriesmeel met het citroensap en de zeste, de pistachenoten, de veenbessen, de lente-uitjes en de verse kruiden.

  12. Haal de tomaten uit de oven en meng samen met het kookvocht onder het tarwegriesmeel. Kruid met peper en zout.

Tip

Lekker met gegrilde kip of vis en een groen slaatje, bv. op een buffet of als bijgerecht op een barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Leg de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  5. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 3 dl heet water over. Laat 7 min. zwellen en maak los met een vork.

  6. Hak de pistachenoten, het basilicum, de koriander en de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de citroenschil en pers de citroen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Zet de tomaten 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.

  11. Meng intussen het tarwegriesmeel met het citroensap en de zeste, de pistachenoten, de veenbessen, de lente-uitjes en de verse kruiden.

  12. Haal de tomaten uit de oven en meng samen met het kookvocht onder het tarwegriesmeel. Kruid met peper en zout.

Tip

Lekker met gegrilde kip of vis en een groen slaatje, bv. op een buffet of als bijgerecht op een barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal