- Bewaar

- Bewaar
Taboulé met gegrilde tomaten en verse kruiden
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 3 dl heet water over. Laat 7 min. zwellen en maak los met een vork.
-
Hak de pistachenoten, het basilicum, de koriander en de platte peterselie fijn.
-
Rasp de citroenschil en pers de citroen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Zet de tomaten 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.
-
Meng intussen het tarwegriesmeel met het citroensap en de zeste, de pistachenoten, de veenbessen, de lente-uitjes en de verse kruiden.
-
Haal de tomaten uit de oven en meng samen met het kookvocht onder het tarwegriesmeel. Kruid met peper en zout.
Lekker met gegrilde kip of vis en een groen slaatje, bv. op een buffet of als bijgerecht op een barbecue.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 3 dl heet water over. Laat 7 min. zwellen en maak los met een vork.
-
Hak de pistachenoten, het basilicum, de koriander en de platte peterselie fijn.
-
Rasp de citroenschil en pers de citroen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Zet de tomaten 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.
-
Meng intussen het tarwegriesmeel met het citroensap en de zeste, de pistachenoten, de veenbessen, de lente-uitjes en de verse kruiden.
-
Haal de tomaten uit de oven en meng samen met het kookvocht onder het tarwegriesmeel. Kruid met peper en zout.
Lekker met gegrilde kip of vis en een groen slaatje, bv. op een buffet of als bijgerecht op een barbecue.