Taboulé met merguez en abrikozen
Taboulé met merguez en abrikozen

Taboulé met merguez en abrikozen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 28.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2,5 dl water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom, meng met 3 eetl. olijfolie, een snuifje zout en de komijn en roer goed dooreen. Giet er het kokend water over, dek af en laat 7 min. zwellen.

  3. Laat de rozijntjes intussen wat weken in lauw water.

  4. Snij de komkommer in heel kleine blokjes.

  5. Versnipper de muntblaadjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes gaar gedurende 6 min. (diepvriesvlees niet ontdooien en op matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.). Draai af en toe om.

  8. Roer het gezwollen tarwegriesmeel los met een vork en meng er de komkommerstukjes, de muntsnippers en de rozijntjes onder. Breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout.

  9. Verwarm de abrikozencompote, indien gewenst.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de merguezworstjes en de nog lauwe taboulé met de abrikozencompote.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2,5 dl water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom, meng met 3 eetl. olijfolie, een snuifje zout en de komijn en roer goed dooreen. Giet er het kokend water over, dek af en laat 7 min. zwellen.

  3. Laat de rozijntjes intussen wat weken in lauw water.

  4. Snij de komkommer in heel kleine blokjes.

  5. Versnipper de muntblaadjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes gaar gedurende 6 min. (diepvriesvlees niet ontdooien en op matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.). Draai af en toe om.

  8. Roer het gezwollen tarwegriesmeel los met een vork en meng er de komkommerstukjes, de muntsnippers en de rozijntjes onder. Breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout.

  9. Verwarm de abrikozencompote, indien gewenst.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de merguezworstjes en de nog lauwe taboulé met de abrikozencompote.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 28.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Levendige, wat nerveuze rosé met pittige kleur en aangenaam fruitig boeket. Koel en jong schenken. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika Wijn Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druivensoort die kruidige (kruidnagel), fruitige en krachtige wijnen geeft. Deze wijnbezit ook goed opgenomen tannines.

Bekijk het recept digitaal