Taboulé met rucola en kleurige groentjes
Taboulé met rucola en kleurige groentjes

Taboulé met rucola en kleurige groentjes

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 30.5 g
Eiwit 15.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken op keukenpapier.

  3. Bereiding:
  4. Breng 3 dl lichtgezouten water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een slakom en overgiet met kokend water. Laat 7 min. zwellen. Roer tussendoor eens om zodat het niet te veel aan elkaar kleeft.

  5. Kook intussen de peultjes (diepvries niet ontdooien, kooktijd 5 min.) gedurende 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  6. Snij de champignons in dunne schijfjes. Snij de sjalot fijn. Hak de rucola grof. Laat de maïs en de kikkererwten uitlekken.

  7. Meng de kaasblokjes, de maïs, de kikkererwten, de rucola, de sjalot, de walnoten, de champignons en de peultjes onder het tarwegriesmeel.

  8. Breng op smaak met de notenolie, 5 eetl. olie uit de bokaal kaasblokjes en peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op en geef er, naar smaak, sneetjes bruin brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken op keukenpapier.

  3. Bereiding:
  4. Breng 3 dl lichtgezouten water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een slakom en overgiet met kokend water. Laat 7 min. zwellen. Roer tussendoor eens om zodat het niet te veel aan elkaar kleeft.

  5. Kook intussen de peultjes (diepvries niet ontdooien, kooktijd 5 min.) gedurende 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  6. Snij de champignons in dunne schijfjes. Snij de sjalot fijn. Hak de rucola grof. Laat de maïs en de kikkererwten uitlekken.

  7. Meng de kaasblokjes, de maïs, de kikkererwten, de rucola, de sjalot, de walnoten, de champignons en de peultjes onder het tarwegriesmeel.

  8. Breng op smaak met de notenolie, 5 eetl. olie uit de bokaal kaasblokjes en peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op en geef er, naar smaak, sneetjes bruin brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 30.5 g
Eiwit 15.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Bezit heerlijke aroma's van rijp tropisch en citrusfruit. In de mond sappig fruitig en heerlijk verfrissend. Wijn Tokay Pinot Gris Roemerberg A.C. Alsace Wijn Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Bezit een mooi gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak en lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal