Taco's met gemarineerde runderreepjes en tzatziki van radijzen
Taco's met gemarineerde runderreepjes en tzatziki van radijzen

Taco's met gemarineerde runderreepjes en tzatziki van radijzen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 12.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 40.6 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (20 min.)
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  4. Rasp de radijzen grof en pers het knoflook.

  5. Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  6. Snij de komkommer in heel fijne schijfjes.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zoete aardappelen ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de runderreepjes ± 5 min. op een hoog vuur.

  11. Meng de radijzen met het knoflook, de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de taco's met het vlees, de komkommer en de venkel. Lepel er wat tzatziki van radijzen op.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de koriander en geef er de gebakken zoete aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (20 min.)
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  4. Rasp de radijzen grof en pers het knoflook.

  5. Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  6. Snij de komkommer in heel fijne schijfjes.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zoete aardappelen ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de runderreepjes ± 5 min. op een hoog vuur.

  11. Meng de radijzen met het knoflook, de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de taco's met het vlees, de komkommer en de venkel. Lepel er wat tzatziki van radijzen op.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de koriander en geef er de gebakken zoete aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 68.7 g
Suiker 12.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 40.6 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Argento Rosé Mendoza Argentinië

Bekijk het recept digitaal