Taco's met gemarineerde scampi's, rodekool en avocado-mangosalsa
Taco's met gemarineerde scampi's, rodekool en avocado-mangosalsa

Taco's met gemarineerde scampi's, rodekool en avocado-mangosalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 18.2 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 30.9 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de halve rodekool heel fijn.

  4. Schil de wortel en rasp fijn.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Snij de tomaten en het vruchtvlees van de avocado in even kleine blokjes.

  6. Pers de limoen en sprenkel de helft van het sap over de avocadoblokjes.

  7. Snipper de rode ui en de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de rodekool samen met de wortel en de helft van de koriander in een mengkom. Kruid de Griekse yoghurt met zwarte peper en zout en meng onder de rodekool.

  11. Doe de mango, de tomaat, de avocado en de rest van de koriander in een andere mengkom en meng er de rest van het limoensap en de rode ui onder.

  12. Meng de tacokruiden en de olijfolie goed onder de scampi's. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de scampi's ± 3 min. op een hoog vuur.

  13. Leg intussen de taco's op een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Neem de taco's uit de oven en schep er de rodekool, de scampi's en de avocado-mangosalsa in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de halve rodekool heel fijn.

  4. Schil de wortel en rasp fijn.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Snij de tomaten en het vruchtvlees van de avocado in even kleine blokjes.

  6. Pers de limoen en sprenkel de helft van het sap over de avocadoblokjes.

  7. Snipper de rode ui en de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de rodekool samen met de wortel en de helft van de koriander in een mengkom. Kruid de Griekse yoghurt met zwarte peper en zout en meng onder de rodekool.

  11. Doe de mango, de tomaat, de avocado en de rest van de koriander in een andere mengkom en meng er de rest van het limoensap en de rode ui onder.

  12. Meng de tacokruiden en de olijfolie goed onder de scampi's. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de scampi's ± 3 min. op een hoog vuur.

  13. Leg intussen de taco's op een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Neem de taco's uit de oven en schep er de rodekool, de scampi's en de avocado-mangosalsa in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 18.2 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 30.9 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal