Taco's met kip, maïsslaatje en zoeteaardappelfrieten
Taco's met kip, maïsslaatje en zoeteaardappelfrieten

Taco's met kip, maïsslaatje en zoeteaardappelfrieten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 619 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 35 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1,5 cm dik.

  4. Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi met de kippenkruiden.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de tomaat in blokjes.

  7. Snipper de rode uien en de blaadjes koriander fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie, peper en zout. Meng goed en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege nog eens goed door elkaar.

  11. Meng intussen de maïs met de paprika, de tomaat, de rode uien en de koriander. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  13. Afwerking:
  14. Vul de taco's met ijsbergsla, kip en het maïsslaatje. Geef er de guacamole en de zoeteaardappelfrieten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1,5 cm dik.

  4. Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi met de kippenkruiden.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de tomaat in blokjes.

  7. Snipper de rode uien en de blaadjes koriander fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie, peper en zout. Meng goed en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege nog eens goed door elkaar.

  11. Meng intussen de maïs met de paprika, de tomaat, de rode uien en de koriander. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  13. Afwerking:
  14. Vul de taco's met ijsbergsla, kip en het maïsslaatje. Geef er de guacamole en de zoeteaardappelfrieten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 619 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 35 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Jean Loron `Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié

Bekijk het recept digitaal