Taco's met runderreepjes en groene eikenbladsla
Taco's met runderreepjes en groene eikenbladsla

Taco's met runderreepjes en groene eikenbladsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 20.4 g
Suiker 6 g
Vezel 3 g
Eiwit 26.5 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de runderescalope in fijne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Snij de halve komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Hak de walnootpitten fijn.

  7. Hak de eikenbladsla grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min.

  10. Meng intussen de mayonaise onder de Griekse yoghurt. Voeg de walnoten en het bieslook toe en kruid met peper en zout.

  11. Meng de rode ui, het knoflook en de komkommer onder de tomatenblokjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sla en de runderreepjes over de taco's.

  14. Werk af met wat tomatenmengeling en een lepeltje walnotendressing. Zet de rest mee op tafel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de runderescalope in fijne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Snij de halve komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snipper de rode ui, het knoflook en het bieslook fijn. Hak de walnootpitten fijn.

  7. Hak de eikenbladsla grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min.

  10. Meng intussen de mayonaise onder de Griekse yoghurt. Voeg de walnoten en het bieslook toe en kruid met peper en zout.

  11. Meng de rode ui, het knoflook en de komkommer onder de tomatenblokjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sla en de runderreepjes over de taco's.

  14. Werk af met wat tomatenmengeling en een lepeltje walnotendressing. Zet de rest mee op tafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 20.4 g
Suiker 6 g
Vezel 3 g
Eiwit 26.5 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal