Tagliatelle met boerenworst en groenten
Tagliatelle met boerenworst en groenten

Tagliatelle met boerenworst en groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Energie 3414 kj
Vet 29 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 88.3 g
Suiker 17.3 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 45.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes. Kook de roosjes en de blokjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken.

  3. Snij de uien in ringen en pers het knoflook.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en vervolgens in stukjes van 1/2 cm.

  5. Snij de paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne repen.

  6. Kook de pasta in het water van de broccoli (kooktijd: zie verpakking).

  7. Snij intussen de worsten in stukken van 3 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de worst 5 min. goudbruin. Haal uit de pan.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 3 min. Voeg de courgette en de paprika toe en laat 7 min. stoven. Roer regelmatig. Giet er de balsamicoazijn bij en laat volledig verdampen. Voeg de tomatenpulp toe en laat nog even stoven.

  9. Giet de pasta af en meng onder de groentesaus. Meng er de stukken worst en de broccoli onder.

  10. Snipper de oregano fijn en strooi over de pastaschotel.

  11. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes. Kook de roosjes en de blokjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken.

  3. Snij de uien in ringen en pers het knoflook.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en vervolgens in stukjes van 1/2 cm.

  5. Snij de paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne repen.

  6. Kook de pasta in het water van de broccoli (kooktijd: zie verpakking).

  7. Snij intussen de worsten in stukken van 3 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de worst 5 min. goudbruin. Haal uit de pan.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 3 min. Voeg de courgette en de paprika toe en laat 7 min. stoven. Roer regelmatig. Giet er de balsamicoazijn bij en laat volledig verdampen. Voeg de tomatenpulp toe en laat nog even stoven.

  9. Giet de pasta af en meng onder de groentesaus. Meng er de stukken worst en de broccoli onder.

  10. Snipper de oregano fijn en strooi over de pastaschotel.

  11. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Energie 3414 kj
Vet 29 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 88.3 g
Suiker 17.3 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 45.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Yamantiev's Merlot-Cabernet Ivailovgrad - Bulgarije Bier Fagnes Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal