Tagliatelle met gamba's en pestosaus
Tagliatelle met gamba's en pestosaus

Tagliatelle met gamba's en pestosaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 85.6 g
Eiwit 34.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 en kook ze 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tapastomaten in 2.

  6. Snij de parmaham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren gamba's ± 10 min. gaar. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijn gesnipperde ui glazig. Voeg de room en de pesto toe.

  11. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder en voeg de groenten toe. Verwarm nog even.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden, giet er de saus over en leg er telkens 5 gamba's op. Bestrooi met de reepjes gerookte ham.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 en kook ze 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tapastomaten in 2.

  6. Snij de parmaham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren gamba's ± 10 min. gaar. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijn gesnipperde ui glazig. Voeg de room en de pesto toe.

  11. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder en voeg de groenten toe. Verwarm nog even.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden, giet er de saus over en leg er telkens 5 gamba's op. Bestrooi met de reepjes gerookte ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 85.6 g
Eiwit 34.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië

Bekijk het recept digitaal