Tagliatelle met pancetta, erwten en kruidenkaas
Tagliatelle met pancetta, erwten en kruidenkaas

Tagliatelle met pancetta, erwten en kruidenkaas

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 69 g
Eiwit 24 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren erwten 2 à 3 min. in licht gezouten water. Bewaar 1 dl van het kookvocht. Giet de rest af en zet opzij.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes pancetta tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.

  5. Snipper intussen de sjalotten fijn en voeg toe aan de pancetta. Stoof 5 min. glazig op een zacht vuur.

  6. Roer de kruidenkaas en de tijm onder de pancetta en de sjalotten. Voeg het kookvocht van de erwten toe en laat 5 min. stoven.

  7. Rits intussen de blaadjes munt van de takjes en hak grof.

  8. Voeg de erwten toe aan de kruidensaus en laat 3 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de pasta onder de saus en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren erwten 2 à 3 min. in licht gezouten water. Bewaar 1 dl van het kookvocht. Giet de rest af en zet opzij.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes pancetta tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.

  5. Snipper intussen de sjalotten fijn en voeg toe aan de pancetta. Stoof 5 min. glazig op een zacht vuur.

  6. Roer de kruidenkaas en de tijm onder de pancetta en de sjalotten. Voeg het kookvocht van de erwten toe en laat 5 min. stoven.

  7. Rits intussen de blaadjes munt van de takjes en hak grof.

  8. Voeg de erwten toe aan de kruidensaus en laat 3 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de pasta onder de saus en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 69 g
Eiwit 24 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Monferrato D.O.C. - La Vespa - Michele Chiarlo - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal