Tagliatelle met preisaus en oesterzwammen
Tagliatelle met preisaus en oesterzwammen

Tagliatelle met preisaus en oesterzwammen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1038 kcal
Vet 70.3 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken.

  3. Stoom de sjalotten gaar samen met de diepgevroren prei boven lichtgezouten water gedurende 15 min.

  4. Snij de kaas in kleine blokjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Hak het basilicum, het bieslook en de dragon.

  7. Spoel de macadamianoten, dep ze droog en plet ze (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  8. Scheur de oesterzwammen in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Mix de gestoomde prei en de sjalotten met de zure room, de tijm en het kruidennootje tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verwarm op een zacht vuurtje.

  11. Bak de oesterzwammen 3 min. in een brede pan in de boter en de olijfolie. Ze moeten mooi bruin zijn aan alle kanten en lichtkrokant. Kruid met peper en zout.

  12. Breng 5 L water aan de kook met het blokje groentebouillon erin en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Gebruik wat kookvocht van de pasta om de preisaus aan te lengen tot de gewenste dikte. Giet de pasta af.

  13. Afwerking:
  14. Giet de saus over de tagliatelle en garneer met de oesterzwammen, de blokjes kaas, de geplette noten en de verse kruiden.

Tip

variant - Dit recept is ook heel lekker met witloof in plaats van prei. - Vleesliefhebbers kunnen 250 g gezouten spekblokjes toevoegen. Bak ze zonder vetstof, haal uit de pan en bak er de oesterzwammen in (zoals in stap 2). Voeg de spekblokjes toe aan de pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken.

  3. Stoom de sjalotten gaar samen met de diepgevroren prei boven lichtgezouten water gedurende 15 min.

  4. Snij de kaas in kleine blokjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Hak het basilicum, het bieslook en de dragon.

  7. Spoel de macadamianoten, dep ze droog en plet ze (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  8. Scheur de oesterzwammen in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Mix de gestoomde prei en de sjalotten met de zure room, de tijm en het kruidennootje tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verwarm op een zacht vuurtje.

  11. Bak de oesterzwammen 3 min. in een brede pan in de boter en de olijfolie. Ze moeten mooi bruin zijn aan alle kanten en lichtkrokant. Kruid met peper en zout.

  12. Breng 5 L water aan de kook met het blokje groentebouillon erin en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Gebruik wat kookvocht van de pasta om de preisaus aan te lengen tot de gewenste dikte. Giet de pasta af.

  13. Afwerking:
  14. Giet de saus over de tagliatelle en garneer met de oesterzwammen, de blokjes kaas, de geplette noten en de verse kruiden.

Tip

variant - Dit recept is ook heel lekker met witloof in plaats van prei. - Vleesliefhebbers kunnen 250 g gezouten spekblokjes toevoegen. Bak ze zonder vetstof, haal uit de pan en bak er de oesterzwammen in (zoals in stap 2). Voeg de spekblokjes toe aan de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1038 kcal
Vet 70.3 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 27.5 g

Bekijk het recept digitaal