Tagliatelle met rijke tomatensaus
Tagliatelle met rijke tomatensaus

Tagliatelle met rijke tomatensaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2837 kj
Energie 678 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 8.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 23.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snipper de uien fijn en snij de selder in stukjes van 1 cm.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de selder aan.

  4. Voeg de tomatenpulp, de rode wijn, de laurier en het water toe. Kruid met de Italiaanse mix en laat 20 min. stoven zonder deksel op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de schapenkaas in blokjes en de artisjokken in 4 à 6 stukken. Laat de rode bonen uitlekken.

  6. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  7. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Voeg de rode bonen en de artisjokken toe en laat nog 5 min. opwarmen.

  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de saus. Werk af met de blokjes schapenkaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snipper de uien fijn en snij de selder in stukjes van 1 cm.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de selder aan.

  4. Voeg de tomatenpulp, de rode wijn, de laurier en het water toe. Kruid met de Italiaanse mix en laat 20 min. stoven zonder deksel op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de schapenkaas in blokjes en de artisjokken in 4 à 6 stukken. Laat de rode bonen uitlekken.

  6. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  7. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Voeg de rode bonen en de artisjokken toe en laat nog 5 min. opwarmen.

  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de saus. Werk af met de blokjes schapenkaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2837 kj
Energie 678 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 8.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 23.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië Bier Boon Oude Geuze

Bekijk het recept digitaal