Tagliatelle met runderreepjes in pepersaus

Tagliatelle met runderreepjes in pepersaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 48.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes met een dunschiller in linten. Verwijder de zaadjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak de peperbolletjes en het fijngesnipperde knoflook 1 min. Voeg de wokreepjes toe en bak 5 min. al roerend. Zorg dat al het vocht verdampt is.

  9. Blus het vlees met de cognac, haal de wok van onder de dampkap en flambeer. Haal het vlees uit de pan.

  10. Bak de courgettelinten in dezelfde pan en laat 5 min. slinken.

  11. Voeg de mascarpone toe en kruid naar smaak met peper en zout. Verwarm tot de mascarpone gesmolten is.

  12. Doe er het vlees opnieuw bij en laat nog even opwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes met een dunschiller in linten. Verwijder de zaadjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak de peperbolletjes en het fijngesnipperde knoflook 1 min. Voeg de wokreepjes toe en bak 5 min. al roerend. Zorg dat al het vocht verdampt is.

  9. Blus het vlees met de cognac, haal de wok van onder de dampkap en flambeer. Haal het vlees uit de pan.

  10. Bak de courgettelinten in dezelfde pan en laat 5 min. slinken.

  11. Voeg de mascarpone toe en kruid naar smaak met peper en zout. Verwarm tot de mascarpone gesmolten is.

  12. Doe er het vlees opnieuw bij en laat nog even opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 48.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Tripel Abdijbier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal