Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème
Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème

Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 69.6 g
Eiwit 37.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. bakken.

  8. Voeg de courgettelinten toe en laat ± 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  9. Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.

  10. Voeg de scampi's en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat alles opwarmen en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Meng de spinaziecrème met scampi's en courgettelinten onder de tagliatelle en verdeel over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. bakken.

  8. Voeg de courgettelinten toe en laat ± 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  9. Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.

  10. Voeg de scampi's en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat alles opwarmen en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Meng de spinaziecrème met scampi's en courgettelinten onder de tagliatelle en verdeel over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 69.6 g
Eiwit 37.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Straffe Hendrik Wijn Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal