- Bewaar

- Bewaar
Tagliatelle met tonijn en wortelsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, het knoflook en de wortelen fijn.
-
Pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij blokjes van 3 op 3 cm. Wentel de blokjes door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.
-
Bereiding:
-
Breng de bouillon met het sinaasappelsap aan de kook en voeg er de wortelen, het knoflook en de ui aan toe. Laat gedurende 20 min. gaar worden. Mix tot een gladde saus, roer er de xeresazijn onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de blokjes tonijn gedurende 3 min. langs alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de tagliatelle op de borden. Verdeel er de blokjes tonijn over met de oranje saus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, het knoflook en de wortelen fijn.
-
Pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij blokjes van 3 op 3 cm. Wentel de blokjes door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.
-
Bereiding:
-
Breng de bouillon met het sinaasappelsap aan de kook en voeg er de wortelen, het knoflook en de ui aan toe. Laat gedurende 20 min. gaar worden. Mix tot een gladde saus, roer er de xeresazijn onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de blokjes tonijn gedurende 3 min. langs alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de tagliatelle op de borden. Verdeel er de blokjes tonijn over met de oranje saus.