Tagliatelle met verse tomaten, spinazie en basilicum
Tagliatelle met verse tomaten, spinazie en basilicum

Tagliatelle met verse tomaten, spinazie en basilicum

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 74.8 g
Eiwit 21.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de pecorino (u hebt 3 eetl. nodig).

  4. Snij de tomaten in kleine stukjes en bewaar het sap.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Scheur de basilicumblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Meng intussen de tomaten en het sap met de sjalotten, het knoflook, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak de blaadjes fijn.

  11. Giet de pasta af en meng met de tomatenmengeling, de spinazie en het basilicum.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en versier met geraspte pecorino.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 8 maand Bereiding (15 min.) 1 Pel 100 g tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. 2 Kook 30 g tagliatelle gaar (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de tomatenblokjes, 20 g verse spinazie en 4 blaadjes basilicum toe. 3 Giet af en prak fi jn tot een gladde puree. Roer er 1 koffi el. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de pecorino (u hebt 3 eetl. nodig).

  4. Snij de tomaten in kleine stukjes en bewaar het sap.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Scheur de basilicumblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Meng intussen de tomaten en het sap met de sjalotten, het knoflook, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak de blaadjes fijn.

  11. Giet de pasta af en meng met de tomatenmengeling, de spinazie en het basilicum.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en versier met geraspte pecorino.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 8 maand Bereiding (15 min.) 1 Pel 100 g tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. 2 Kook 30 g tagliatelle gaar (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de tomatenblokjes, 20 g verse spinazie en 4 blaadjes basilicum toe. 3 Giet af en prak fi jn tot een gladde puree. Roer er 1 koffi el. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 74.8 g
Eiwit 21.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn La Petite Muraille rosé Le Champ des Murailles A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal