Tagliatelle met zalm, boontjes en kruidenpesto
Tagliatelle met zalm, boontjes en kruidenpesto

Tagliatelle met zalm, boontjes en kruidenpesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1305 kcal
Vet 84 g
Koolhydraat 79.3 g
Eiwit 56.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 3 en kook ze 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snipper intussen het basilicum en de platte peterselie fijn.

  5. Rasp de provolone.

  6. Mix het fijngesnipperde basilicum en de platte peterselie samen met de geraspte provolone, 1 dl olijfolie, de teentjes knoflook en de pijnboompitten tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken zalm 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Snij intussen de kerstomaten in 2. Snij de citroen in partjes.

  10. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Snipper de dille fijn.

  12. Roer de pesto onder de tagliatelle. Voeg de kerstomaten en de prinsessenbonen toe en meng goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en schik er een stukje zalm op. Bestrooi met de fijngesnipperde dille en geef er een partje citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de prinsessenbonen in 3 en kook ze 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snipper intussen het basilicum en de platte peterselie fijn.

  5. Rasp de provolone.

  6. Mix het fijngesnipperde basilicum en de platte peterselie samen met de geraspte provolone, 1 dl olijfolie, de teentjes knoflook en de pijnboompitten tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken zalm 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Snij intussen de kerstomaten in 2. Snij de citroen in partjes.

  10. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Snipper de dille fijn.

  12. Roer de pesto onder de tagliatelle. Voeg de kerstomaten en de prinsessenbonen toe en meng goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en schik er een stukje zalm op. Bestrooi met de fijngesnipperde dille en geef er een partje citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1305 kcal
Vet 84 g
Koolhydraat 79.3 g
Eiwit 56.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg - KWV - Western Cape - Zuid-Afrika Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' - Chardonnay - Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal