Tagliatelle met zalm en groene asperge
Tagliatelle met zalm en groene asperge

Tagliatelle met zalm en groene asperge

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 34.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges (± 1/2 cm) en snij eventueel in twee.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de asperges 3 min. gaar in lichtgezouten water, op een zacht vuur.

  8. Giet af en vang 1/2 dl kookvocht op. Laat de asperges schrikken onder koud stromend water.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  10. Giet er de room en het bier bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er het kookvocht van de asperges onder.

  12. Roer de reepjes gerookte zalm en de asperges onder de roomsaus en verwarm nog even. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges (± 1/2 cm) en snij eventueel in twee.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de asperges 3 min. gaar in lichtgezouten water, op een zacht vuur.

  8. Giet af en vang 1/2 dl kookvocht op. Laat de asperges schrikken onder koud stromend water.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  10. Giet er de room en het bier bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er het kookvocht van de asperges onder.

  12. Roer de reepjes gerookte zalm en de asperges onder de roomsaus en verwarm nog even. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 34.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden

Bekijk het recept digitaal