- Bewaar

- Bewaar
Tagliatelle met zalm en groene asperge
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges (± 1/2 cm) en snij eventueel in twee.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de asperges 3 min. gaar in lichtgezouten water, op een zacht vuur.
-
Giet af en vang 1/2 dl kookvocht op. Laat de asperges schrikken onder koud stromend water.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Giet er de room en het bier bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er het kookvocht van de asperges onder.
-
Roer de reepjes gerookte zalm en de asperges onder de roomsaus en verwarm nog even. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges (± 1/2 cm) en snij eventueel in twee.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de asperges 3 min. gaar in lichtgezouten water, op een zacht vuur.
-
Giet af en vang 1/2 dl kookvocht op. Laat de asperges schrikken onder koud stromend water.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Giet er de room en het bier bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er het kookvocht van de asperges onder.
-
Roer de reepjes gerookte zalm en de asperges onder de roomsaus en verwarm nog even. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden