- Bewaar

- Bewaar
Tagliatelle met zeevruchten en gerookte zalm
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de gegrilde paprika's in reepjes van 2 cm.
-
Verwijder de harde steeltjes van de rucola en hak de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot 1 min.
-
Leng aan met de visfond en kruid met de saffraan, dragon en peper. Laat ± 2 min. inkoken.
-
Voeg de gegrilde paprikareepjes toe en bind de saus met wat instantsausbinder.
-
Doe er al roerend de gerookte zalmreepjes bij (hou er enkele opzij voor de versiering), samen met de zeevruchten en de grof gehakte rucola. Laat de saus nog even warm worden en roer er de lichte room onder.
-
Kook de tagliatelle ondertussen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over diepe borden en overgiet met de saus. Garneer met enkele zalmreepjes. Geef er geraspte kaas bij of strooi hem erover. Serveer eventueel met een gemengd slaatje.
Nog rucola en gegrilde paprika over? Maak er een Grieks slaatje van voor bij de lunch: meng de rest van de rucola met 1/2 fijngesnipperde rode ui en 2 gegrilde paprika's in blokjes. Voeg naar smaak wat olijven en fetablokjes toe. Besprenkel met een vinaigrette van 4 eetl. olijfolie en 2 eetl. sherryazijn, op smaak gebracht met tijm, peper en zout. Vervang de gekookte zeevruchten door gekookt rivierkreeftenvlees (versmarkt).
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de gegrilde paprika's in reepjes van 2 cm.
-
Verwijder de harde steeltjes van de rucola en hak de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot 1 min.
-
Leng aan met de visfond en kruid met de saffraan, dragon en peper. Laat ± 2 min. inkoken.
-
Voeg de gegrilde paprikareepjes toe en bind de saus met wat instantsausbinder.
-
Doe er al roerend de gerookte zalmreepjes bij (hou er enkele opzij voor de versiering), samen met de zeevruchten en de grof gehakte rucola. Laat de saus nog even warm worden en roer er de lichte room onder.
-
Kook de tagliatelle ondertussen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over diepe borden en overgiet met de saus. Garneer met enkele zalmreepjes. Geef er geraspte kaas bij of strooi hem erover. Serveer eventueel met een gemengd slaatje.
Nog rucola en gegrilde paprika over? Maak er een Grieks slaatje van voor bij de lunch: meng de rest van de rucola met 1/2 fijngesnipperde rode ui en 2 gegrilde paprika's in blokjes. Voeg naar smaak wat olijven en fetablokjes toe. Besprenkel met een vinaigrette van 4 eetl. olijfolie en 2 eetl. sherryazijn, op smaak gebracht met tijm, peper en zout. Vervang de gekookte zeevruchten door gekookt rivierkreeftenvlees (versmarkt).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië