Tagliatelle verde met krab
Tagliatelle verde met krab

Tagliatelle verde met krab

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 93.9 g
Eiwit 34.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes (vooraf schillen hoeft niet) in kleine stukjes.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de gesnipperde sjalot en knoflook 1 min.

  6. Giet er 4 dl water bij, voeg het 1/2 blokje visbouillon toe en de stukjes krab. Dek af en laat 3 à 4 min. sudderen. Schep af en toe om.

  7. Voeg de courgetteblokjes toe, de mascarpone en de tomanade. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Schep om en laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.

  8. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 3 min. Giet af, laat uitlekken en schep er 1 eetl. olijfolie door.

  9. Afwerking:
  10. Schep de pasta in diepe borden en lepel er de saus rond. Geef er de geraspte parmezaan apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes (vooraf schillen hoeft niet) in kleine stukjes.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de gesnipperde sjalot en knoflook 1 min.

  6. Giet er 4 dl water bij, voeg het 1/2 blokje visbouillon toe en de stukjes krab. Dek af en laat 3 à 4 min. sudderen. Schep af en toe om.

  7. Voeg de courgetteblokjes toe, de mascarpone en de tomanade. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Schep om en laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.

  8. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 3 min. Giet af, laat uitlekken en schep er 1 eetl. olijfolie door.

  9. Afwerking:
  10. Schep de pasta in diepe borden en lepel er de saus rond. Geef er de geraspte parmezaan apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 93.9 g
Eiwit 34.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Een grote witte wijn, met lichtgouden kleur en fijne aroma's van exotisch en citrusfruit. Fris en fruitig boeket met indrukken van lichtgerookt hout.

Bekijk het recept digitaal