- Bewaar

- Bewaar
Tajine met kip en olijven
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Snij de wortelen in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
-
Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.
-
Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.
-
Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe en kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Snij de wortelen in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
-
Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.
-
Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.
-
Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe en kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence