Tajine met kip en olijven
Tajine met kip en olijven

Tajine met kip en olijven

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 10 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 36.3 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snipper de ui en de koriander fijn.

  4. Snij de wortelen in hapklare stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.

  7. Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.

  8. Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.

  9. Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snipper de ui en de koriander fijn.

  4. Snij de wortelen in hapklare stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.

  7. Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.

  8. Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.

  9. Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 10 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 36.3 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal