Tajine met kip in pinda-tomatensaus en herfstgroenten
Tajine met kip in pinda-tomatensaus en herfstgroenten

Tajine met kip in pinda-tomatensaus en herfstgroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 64.5 g
Suiker 12.7 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm dik.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in repen van 1 cm dik.

  6. Snij de snijbonen in stukken van 3 cm.

  7. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  8. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de wortelen, de pompoen en de snijbonen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een tajine of grote stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de kippenpilons toe en bak aan beide kanten goudbruin.

  13. Verdeel de fijngesneden tomaten over de kippenpilons. Voeg de bouillon, de tomatenstukjes met basilicum en de pindakaas toe en kruid met peper. Overgiet met de kokosmelk en laat 30 min. sudderen op een matig vuur.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de tajine van kip met de geroosterde groenten. Geef er de rijst bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm dik.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in repen van 1 cm dik.

  6. Snij de snijbonen in stukken van 3 cm.

  7. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  8. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de wortelen, de pompoen en de snijbonen op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een tajine of grote stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de kippenpilons toe en bak aan beide kanten goudbruin.

  13. Verdeel de fijngesneden tomaten over de kippenpilons. Voeg de bouillon, de tomatenstukjes met basilicum en de pindakaas toe en kruid met peper. Overgiet met de kokosmelk en laat 30 min. sudderen op een matig vuur.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de tajine van kip met de geroosterde groenten. Geef er de rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 64.5 g
Suiker 12.7 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 1.9 g

Bekijk het recept digitaal