Tajine met kip, pastinaak en rapen
Tajine met kip, pastinaak en rapen

Tajine met kip, pastinaak en rapen

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 84.4 g
Suiker 25 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 44.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine of in een kookpot met dikke bodem en bak de kippendijen ± 5 min. aan 2 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  3. Snij intussen de rode uien in dikke repen. Schil de pastinaken, de rapen, de wortelen en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm. Hak de koriander grof.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de tajine of kookpot en stoof de groenten en de rode ui 5 à 8 min.

  5. Voeg de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min. Overgiet met de ratatouille en 6 dl water. Verbrokkel er het blokje kippenbouillon over. Dek af en laat ± 15 min. sudderen. Kruid met peper, zout en wat ras el hanout.

  6. Voeg de kippendijen en de abrikozen toe aan de tajine en laat nog 20 à 30 min. sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en ras el hanout en voeg de helft van de koriander toe.

  7. Maak de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Werk af met de rest van de koriander.

Tip

Maak de tajine gerust 1 of 2 dagen op voorhand klaar. Op het moment zelf moet u die dan alleen nog opwarmen voor een snelle maaltijd!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine of in een kookpot met dikke bodem en bak de kippendijen ± 5 min. aan 2 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  3. Snij intussen de rode uien in dikke repen. Schil de pastinaken, de rapen, de wortelen en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm. Hak de koriander grof.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de tajine of kookpot en stoof de groenten en de rode ui 5 à 8 min.

  5. Voeg de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min. Overgiet met de ratatouille en 6 dl water. Verbrokkel er het blokje kippenbouillon over. Dek af en laat ± 15 min. sudderen. Kruid met peper, zout en wat ras el hanout.

  6. Voeg de kippendijen en de abrikozen toe aan de tajine en laat nog 20 à 30 min. sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en ras el hanout en voeg de helft van de koriander toe.

  7. Maak de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Werk af met de rest van de koriander.

Tip

Maak de tajine gerust 1 of 2 dagen op voorhand klaar. Op het moment zelf moet u die dan alleen nog opwarmen voor een snelle maaltijd!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 84.4 g
Suiker 25 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 44.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Vieux Truffiers Réserve A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal