- Bewaar

- Bewaar
Tajine met kippenbout en 6 groenten
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. 'Les Arpents'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Snipper het knoflook en de uien fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.
-
Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.
-
Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.
-
Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
-
Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tajine met de koriander.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g wortel en 50 g courgette in schijfjes. 2 Kook de stukjes zoete aardappel, aardappel en wortel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de courgette toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. 'Les Arpents'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Snipper het knoflook en de uien fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.
-
Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.
-
Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.
-
Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
-
Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tajine met de koriander.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g wortel en 50 g courgette in schijfjes. 2 Kook de stukjes zoete aardappel, aardappel en wortel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de courgette toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. 'Les Arpents'