Tajine met kippenbout en 6 groenten
Tajine met kippenbout en 6 groenten

Tajine met kippenbout en 6 groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 26.7 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.

  7. Snij de tomaten in partjes.

  8. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.

  13. Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.

  14. Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.

  15. Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.

  16. Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de tajine met de koriander.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g wortel en 50 g courgette in schijfjes. 2 Kook de stukjes zoete aardappel, aardappel en wortel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de courgette toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.

  7. Snij de tomaten in partjes.

  8. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.

  13. Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.

  14. Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.

  15. Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.

  16. Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de tajine met de koriander.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g wortel en 50 g courgette in schijfjes. 2 Kook de stukjes zoete aardappel, aardappel en wortel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de courgette toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 26.7 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. 'Les Arpents'

Bekijk het recept digitaal