Tajine met lam en rozijnen
Tajine met lam en rozijnen

Tajine met lam en rozijnen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 40 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)

  3. Snij de lamsbout in gelijke stukken.

  4. Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.

  5. Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.

  6. Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.

  7. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.

  11. Afwerking:
  12. Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)

  3. Snij de lamsbout in gelijke stukken.

  4. Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.

  5. Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.

  6. Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.

  7. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.

  11. Afwerking:
  12. Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 40 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles La Petite Muraille A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal