- Bewaar

- Bewaar
Tajine met lam en rozijnen
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles La Petite Muraille A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
-
Snij de lamsbout in gelijke stukken.
-
Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
-
Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
-
Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
-
Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
-
Afwerking:
-
Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles La Petite Muraille A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
-
Snij de lamsbout in gelijke stukken.
-
Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
-
Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
-
Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
-
Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
-
Afwerking:
-
Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles La Petite Muraille A.O.P. Corbières