- Bewaar

- Bewaar
Tajine met visballetjes
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita Tenuta Regaleali Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Giet af.
-
Mix intussen de stukken lomfilet en breng op smaak met 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijn, 1/4 koffiel. cayennepeper, 1/2 koffiel. lookpoeder, 1/2 koffiel. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 koffiel. komijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. zout en het snuifje Piment d'Espelette in. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.
-
Afwerking:
-
Werk het gerecht af met de paprikareepjes.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita Tenuta Regaleali Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Giet af.
-
Mix intussen de stukken lomfilet en breng op smaak met 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijn, 1/4 koffiel. cayennepeper, 1/2 koffiel. lookpoeder, 1/2 koffiel. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 koffiel. komijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. zout en het snuifje Piment d'Espelette in. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.
-
Afwerking:
-
Werk het gerecht af met de paprikareepjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita Tenuta Regaleali Sicilia - Italië