Tajine met visballetjes
Tajine met visballetjes

Tajine met visballetjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 50.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Giet af.

  10. Mix intussen de stukken lomfilet en breng op smaak met 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijn, 1/4 koffiel. cayennepeper, 1/2 koffiel. lookpoeder, 1/2 koffiel. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 koffiel. komijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. zout en het snuifje Piment d'Espelette in. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.

  14. Afwerking:
  15. Werk het gerecht af met de paprikareepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Giet af.

  10. Mix intussen de stukken lomfilet en breng op smaak met 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijn, 1/4 koffiel. cayennepeper, 1/2 koffiel. lookpoeder, 1/2 koffiel. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 koffiel. komijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. zout en het snuifje Piment d'Espelette in. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.

  14. Afwerking:
  15. Werk het gerecht af met de paprikareepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 50.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita Tenuta Regaleali Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal