Tajine van kip met abrikoos en kikkererwten

Tajine van kip met abrikoos en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 36.4 g
Eiwit 39.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.

  5. Hak de blaadjes koriander grof en snipper de steeltjes fijn.

  6. Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.

  7. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in grove stukken.

  8. Rasp de schil van de citroen.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot en bak de kippendijen goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de tajine en leg opzij.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde tajine en roerbak de fijngesnipperde ui en de selder- en wortelblokjes enkele min.

  12. Voeg de koriandersteeltjes, de cayennepeper en de kaneel toe en laat nog even verder bakken.

  13. Leg de kippendijen weer in de tajine en doe er de tomatenstukjes, de reepjes abrikoos en 2 dl water bij. Kruid met peper en zout en laat 45 à 50 min. afgedekt sudderen.

  14. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de uitgelekte kikkererwten toe.

  15. Afwerking:
  16. Werk de tajine af met citroenzeste en gehakte korianderblaadjes. Lekker met brood, rijst of couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.

  5. Hak de blaadjes koriander grof en snipper de steeltjes fijn.

  6. Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.

  7. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in grove stukken.

  8. Rasp de schil van de citroen.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot en bak de kippendijen goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de tajine en leg opzij.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde tajine en roerbak de fijngesnipperde ui en de selder- en wortelblokjes enkele min.

  12. Voeg de koriandersteeltjes, de cayennepeper en de kaneel toe en laat nog even verder bakken.

  13. Leg de kippendijen weer in de tajine en doe er de tomatenstukjes, de reepjes abrikoos en 2 dl water bij. Kruid met peper en zout en laat 45 à 50 min. afgedekt sudderen.

  14. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de uitgelekte kikkererwten toe.

  15. Afwerking:
  16. Werk de tajine af met citroenzeste en gehakte korianderblaadjes. Lekker met brood, rijst of couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 36.4 g
Eiwit 39.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Rosée Fruitbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna Italië

Bekijk het recept digitaal