- Bewaar

- Bewaar
Tajine van konijn
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Uniek roodbruin bier van gemengde gisting, gerijpt in eiken vaten. Verfrissende zachtzure smaak. Zeer fris opdienen. Alcoholgehalte 5%. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Heel elegante wijn uit het Franse zuidwesten (Gascogne): soepel, kruidig en lang in de mond. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette in stukken van ongeveer 5 cm en verdeel elk stuk in de hoogte in twee of vier afhankelijk van de dikte van de courgette.
-
Snij de appel in 4 (niet schillen) en verwijder het klokhuis. Verdeel elk partje nogmaals in twee.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpot. Bak de stukken konijn langs alle zijden bruin en kruid met peper en zout. Haal de stukken konijn uit de tajine en zet opzij.
-
Doe de gesnipperde ui en knoflook in de tajine en laat gedurende een 2-tal min. stoven. Roer voortdurend om met een houten lepel.
-
Voeg de courgettestukken toe en laat even meestoven.
-
Leg de stukken konijn terug in de tajine. Kruid met saffraan, gember, kaneel en koriander. Roer goed om. Verdeel de appelpartjes er boven op.
-
Voeg ook de honing toe en leng aan met de gevogeltebouillon. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 1 u 30 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Rooster de amandelschilfers kort in een bakpan met antikleeflaag zonder vetstof en kruid met zout.
-
Afwerking:
-
Werk de tajine af met de geroosterde amandelen. Dien op met couscousmeel bereid in gevogeltebouillon.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Uniek roodbruin bier van gemengde gisting, gerijpt in eiken vaten. Verfrissende zachtzure smaak. Zeer fris opdienen. Alcoholgehalte 5%. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Heel elegante wijn uit het Franse zuidwesten (Gascogne): soepel, kruidig en lang in de mond. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette in stukken van ongeveer 5 cm en verdeel elk stuk in de hoogte in twee of vier afhankelijk van de dikte van de courgette.
-
Snij de appel in 4 (niet schillen) en verwijder het klokhuis. Verdeel elk partje nogmaals in twee.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpot. Bak de stukken konijn langs alle zijden bruin en kruid met peper en zout. Haal de stukken konijn uit de tajine en zet opzij.
-
Doe de gesnipperde ui en knoflook in de tajine en laat gedurende een 2-tal min. stoven. Roer voortdurend om met een houten lepel.
-
Voeg de courgettestukken toe en laat even meestoven.
-
Leg de stukken konijn terug in de tajine. Kruid met saffraan, gember, kaneel en koriander. Roer goed om. Verdeel de appelpartjes er boven op.
-
Voeg ook de honing toe en leng aan met de gevogeltebouillon. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 1 u 30 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Rooster de amandelschilfers kort in een bakpan met antikleeflaag zonder vetstof en kruid met zout.
-
Afwerking:
-
Werk de tajine af met de geroosterde amandelen. Dien op met couscousmeel bereid in gevogeltebouillon.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Uniek roodbruin bier van gemengde gisting, gerijpt in eiken vaten. Verfrissende zachtzure smaak. Zeer fris opdienen. Alcoholgehalte 5%. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Heel elegante wijn uit het Franse zuidwesten (Gascogne): soepel, kruidig en lang in de mond. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon.