Tajine van kruidige kip met sinaas en vijgen
Tajine van kruidige kip met sinaas en vijgen

Tajine van kruidige kip met sinaas en vijgen

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 55 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in blokjes. Gebruikt u diepvriesvlees, laat het dan ontdooien.

  3. Snij de 2 ongepelde courgettes in blokjes en snipper de gember zeer fijn. Hak de ui fijn.

  4. Pel de halve sinaasappel en de halve citroen en snij ze in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat er de blokjes kipfilet goudbruin in bakken gedurende 7 min. Strooi er 1 eetl. amandelpoeder over.

  7. Voeg de courgetteblokjes, de fijngehakte ui en het verkruimelde blokje kippenbouillon toe. Voeg wat water toe. Kruid met wat harissa, een kaneelstokje, de gesnipperde gember, peper en zout. Laat op een zacht vuur gedurende 20 min. afgedekt sudderen.

  8. Voeg de gedroogde vijgen en de studentenhaver toe. Laat op een zacht vuur afgedekt verder sudderen gedurende 15 min. Zet koel weg tot de volgende dag.

  9. Voeg de sinaas- en de citroenschijfjes toe. Doe er de sinaasappelmarmelade bij en laat op een zacht vuurtje opwarmen gedurende 15 min.

  10. Afwerking:
  11. Haal er het kaneelstokje uit. Dien op in diepe borden en geef er griesmeel bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in blokjes. Gebruikt u diepvriesvlees, laat het dan ontdooien.

  3. Snij de 2 ongepelde courgettes in blokjes en snipper de gember zeer fijn. Hak de ui fijn.

  4. Pel de halve sinaasappel en de halve citroen en snij ze in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat er de blokjes kipfilet goudbruin in bakken gedurende 7 min. Strooi er 1 eetl. amandelpoeder over.

  7. Voeg de courgetteblokjes, de fijngehakte ui en het verkruimelde blokje kippenbouillon toe. Voeg wat water toe. Kruid met wat harissa, een kaneelstokje, de gesnipperde gember, peper en zout. Laat op een zacht vuur gedurende 20 min. afgedekt sudderen.

  8. Voeg de gedroogde vijgen en de studentenhaver toe. Laat op een zacht vuur afgedekt verder sudderen gedurende 15 min. Zet koel weg tot de volgende dag.

  9. Voeg de sinaas- en de citroenschijfjes toe. Doe er de sinaasappelmarmelade bij en laat op een zacht vuurtje opwarmen gedurende 15 min.

  10. Afwerking:
  11. Haal er het kaneelstokje uit. Dien op in diepe borden en geef er griesmeel bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 55 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak. Wijn Domaine des Cadoles Brouilly Wijn Cru uit de Beaujolais en afkomstig van oude druivenranken. Mooi rood fruit met krachtige afdronk.

Bekijk het recept digitaal