Tajine van venkel en vijgen met merguez en parelcouscous
Tajine van venkel en vijgen met merguez en parelcouscous

Tajine van venkel en vijgen met merguez en parelcouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 47.6 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 66.4 g
Suiker 26.8 g
Vezel 8 g
Eiwit 38.1 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Laat de vijgen 15 min. zwellen in koud water.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4. Snij elk partje nog eens in 2. Hou het venkelgroen apart.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Voeg de gember en de ras el hanout toe en bak nog 1 min.

  9. Voeg de stukken venkel toe en vul aan met water tot de venkel onderstaat. Kruid met peper en zout en voeg het kaneelstokje, de suiker en de peterselie toe. Laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet de vijgen af en wentel ze door het sesamzaad.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Schik de merguez en de vijgen op de tajine. Werk de parelcouscous af met de amandelnoten en de plukjes venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Laat de vijgen 15 min. zwellen in koud water.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4. Snij elk partje nog eens in 2. Hou het venkelgroen apart.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Voeg de gember en de ras el hanout toe en bak nog 1 min.

  9. Voeg de stukken venkel toe en vul aan met water tot de venkel onderstaat. Kruid met peper en zout en voeg het kaneelstokje, de suiker en de peterselie toe. Laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet de vijgen af en wentel ze door het sesamzaad.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Schik de merguez en de vijgen op de tajine. Werk de parelcouscous af met de amandelnoten en de plukjes venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 47.6 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 66.4 g
Suiker 26.8 g
Vezel 8 g
Eiwit 38.1 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal