- Bewaar

- Bewaar
Tapasballetjes met manchego
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de verse kaas 20 min. uitlekken in een keukenhanddoek.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Rasp de manchego.
-
Bereiding:
-
Maak de dipsaus: verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui, het knoflook en de komkommerblokjes 5 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Kluts intussen de eieren in een mengkom en klop er de plattekaas onder. Meng er de manchego en de bloem onder. Kruid met peper en zout.
-
Rol kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongballetje) en rol ze door het paneermeel.
-
Frituur de balletjes ± 4 min. en laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Steek prikkertjes op de balletjes en serveer met de koude groentedipsaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de verse kaas 20 min. uitlekken in een keukenhanddoek.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Rasp de manchego.
-
Bereiding:
-
Maak de dipsaus: verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui, het knoflook en de komkommerblokjes 5 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Kluts intussen de eieren in een mengkom en klop er de plattekaas onder. Meng er de manchego en de bloem onder. Kruid met peper en zout.
-
Rol kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongballetje) en rol ze door het paneermeel.
-
Frituur de balletjes ± 4 min. en laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Steek prikkertjes op de balletjes en serveer met de koude groentedipsaus.