Tapasballetjes met manchego
Tapasballetjes met manchego

Tapasballetjes met manchego

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de verse kaas 20 min. uitlekken in een keukenhanddoek.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Rasp de manchego.

  7. Bereiding:
  8. Maak de dipsaus: verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui, het knoflook en de komkommerblokjes 5 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  9. Kluts intussen de eieren in een mengkom en klop er de plattekaas onder. Meng er de manchego en de bloem onder. Kruid met peper en zout.

  10. Rol kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongballetje) en rol ze door het paneermeel.

  11. Frituur de balletjes ± 4 min. en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Steek prikkertjes op de balletjes en serveer met de koude groentedipsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de verse kaas 20 min. uitlekken in een keukenhanddoek.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Rasp de manchego.

  7. Bereiding:
  8. Maak de dipsaus: verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui, het knoflook en de komkommerblokjes 5 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  9. Kluts intussen de eieren in een mengkom en klop er de plattekaas onder. Meng er de manchego en de bloem onder. Kruid met peper en zout.

  10. Rol kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongballetje) en rol ze door het paneermeel.

  11. Frituur de balletjes ± 4 min. en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Steek prikkertjes op de balletjes en serveer met de koude groentedipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal