Tapastomaatjes met eendenfilet en guacamole
Tapastomaatjes met eendenfilet en guacamole

Tapastomaatjes met eendenfilet en guacamole

20 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 59 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij onder aan de tomaatjes een dun schijfje weg zodat ze blijven rechtstaan. Verwijder het hoedje, maar gooi het niet weg.

  3. Snij de eendenfilet in reepjes.

  4. Schil de avocado en verwijder de pit. Snij in gelijke blokjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de blokjes avocado met het citroensap en de koriander. Kruid met peper en zout. Plet alles fijn met een vork tot u een gladde massa bekomt.

  8. Zet de tomaatjes op een schaaltje, beleg met een dun laagje guacamole, de reepjes eendenfilet en een tweede laagje guacamole. Plaats daarop het hoedje van de tomaat. Prik alles vast met een cocktailprikkertje.

  9. Afwerking:
  10. Garneer de hoedjes van de tomaatjes met enkele druppels balsamicocrème.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij onder aan de tomaatjes een dun schijfje weg zodat ze blijven rechtstaan. Verwijder het hoedje, maar gooi het niet weg.

  3. Snij de eendenfilet in reepjes.

  4. Schil de avocado en verwijder de pit. Snij in gelijke blokjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de blokjes avocado met het citroensap en de koriander. Kruid met peper en zout. Plet alles fijn met een vork tot u een gladde massa bekomt.

  8. Zet de tomaatjes op een schaaltje, beleg met een dun laagje guacamole, de reepjes eendenfilet en een tweede laagje guacamole. Plaats daarop het hoedje van de tomaat. Prik alles vast met een cocktailprikkertje.

  9. Afwerking:
  10. Garneer de hoedjes van de tomaatjes met enkele druppels balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 59 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal