Tarbot met garnalenboter
Tarbot met garnalenboter

Tarbot met garnalenboter

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 10.7 g
Eiwit 27.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de helft van de citroenschil.

  3. Snij het bieslook zeer fijn en meng met de geraspte citroenschil.

  4. Hak 2/3 van de garnalen zeer fijn. Gebruikt u diepvriesgarnalen, laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep ze goed droog.

  5. Meng de fijngehakte garnalen onder 60 g boter. Kruid met 1/4 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Vorm 8 bolletjes van de garnalenboter en rol ze door het bieslook-citroenschilmengsel. Zet koel weg (maar niet te koud).

  6. Snij de venkel in reepjes.

  7. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees.

  8. Haal de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mesje.

  9. Bereiding:
  10. Leg de diepgevroren tarbotfilets in een grote ovenschotel. Overgiet met 2 dl melk en de visfond. Leg er de takjes tijm bij. Dek af met alu-miniumfolie en zet gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  11. Laat het nootje boter smelten in een kookpan. Laat er de venkel met 1/2 koffiel. paprikapoeder en 5 eetl. water afgedekt gedurende 7 min. zachtjes gaar worden. Voeg er de stukjes sinaasappel bij en laat nog 1 min. opwarmen.

  12. Verwarm de fleurons gedurende 10 min. in de oven op 180 °C.

  13. Afwerking:
  14. Haal de tarbotfilets uit het kookvocht en verdeel ze over de borden.

  15. Schik telkens 2 garnalenboterbolletjes naast de vis.

  16. Versier met de overgebleven garnalen, een fleuron en een schepje venkel-sinaasappelmengsel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de helft van de citroenschil.

  3. Snij het bieslook zeer fijn en meng met de geraspte citroenschil.

  4. Hak 2/3 van de garnalen zeer fijn. Gebruikt u diepvriesgarnalen, laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep ze goed droog.

  5. Meng de fijngehakte garnalen onder 60 g boter. Kruid met 1/4 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Vorm 8 bolletjes van de garnalenboter en rol ze door het bieslook-citroenschilmengsel. Zet koel weg (maar niet te koud).

  6. Snij de venkel in reepjes.

  7. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees.

  8. Haal de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mesje.

  9. Bereiding:
  10. Leg de diepgevroren tarbotfilets in een grote ovenschotel. Overgiet met 2 dl melk en de visfond. Leg er de takjes tijm bij. Dek af met alu-miniumfolie en zet gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  11. Laat het nootje boter smelten in een kookpan. Laat er de venkel met 1/2 koffiel. paprikapoeder en 5 eetl. water afgedekt gedurende 7 min. zachtjes gaar worden. Voeg er de stukjes sinaasappel bij en laat nog 1 min. opwarmen.

  12. Verwarm de fleurons gedurende 10 min. in de oven op 180 °C.

  13. Afwerking:
  14. Haal de tarbotfilets uit het kookvocht en verdeel ze over de borden.

  15. Schik telkens 2 garnalenboterbolletjes naast de vis.

  16. Versier met de overgebleven garnalen, een fleuron en een schepje venkel-sinaasappelmengsel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 10.7 g
Eiwit 27.6 g

Bekijk het recept digitaal