- Bewaar

- Bewaar
Tarbot met garnalenboter
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de helft van de citroenschil.
-
Snij het bieslook zeer fijn en meng met de geraspte citroenschil.
-
Hak 2/3 van de garnalen zeer fijn. Gebruikt u diepvriesgarnalen, laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep ze goed droog.
-
Meng de fijngehakte garnalen onder 60 g boter. Kruid met 1/4 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Vorm 8 bolletjes van de garnalenboter en rol ze door het bieslook-citroenschilmengsel. Zet koel weg (maar niet te koud).
-
Snij de venkel in reepjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees.
-
Haal de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Leg de diepgevroren tarbotfilets in een grote ovenschotel. Overgiet met 2 dl melk en de visfond. Leg er de takjes tijm bij. Dek af met alu-miniumfolie en zet gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Laat het nootje boter smelten in een kookpan. Laat er de venkel met 1/2 koffiel. paprikapoeder en 5 eetl. water afgedekt gedurende 7 min. zachtjes gaar worden. Voeg er de stukjes sinaasappel bij en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Verwarm de fleurons gedurende 10 min. in de oven op 180 °C.
-
Afwerking:
-
Haal de tarbotfilets uit het kookvocht en verdeel ze over de borden.
-
Schik telkens 2 garnalenboterbolletjes naast de vis.
-
Versier met de overgebleven garnalen, een fleuron en een schepje venkel-sinaasappelmengsel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de helft van de citroenschil.
-
Snij het bieslook zeer fijn en meng met de geraspte citroenschil.
-
Hak 2/3 van de garnalen zeer fijn. Gebruikt u diepvriesgarnalen, laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep ze goed droog.
-
Meng de fijngehakte garnalen onder 60 g boter. Kruid met 1/4 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Vorm 8 bolletjes van de garnalenboter en rol ze door het bieslook-citroenschilmengsel. Zet koel weg (maar niet te koud).
-
Snij de venkel in reepjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees.
-
Haal de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Leg de diepgevroren tarbotfilets in een grote ovenschotel. Overgiet met 2 dl melk en de visfond. Leg er de takjes tijm bij. Dek af met alu-miniumfolie en zet gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Laat het nootje boter smelten in een kookpan. Laat er de venkel met 1/2 koffiel. paprikapoeder en 5 eetl. water afgedekt gedurende 7 min. zachtjes gaar worden. Voeg er de stukjes sinaasappel bij en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Verwarm de fleurons gedurende 10 min. in de oven op 180 °C.
-
Afwerking:
-
Haal de tarbotfilets uit het kookvocht en verdeel ze over de borden.
-
Schik telkens 2 garnalenboterbolletjes naast de vis.
-
Versier met de overgebleven garnalen, een fleuron en een schepje venkel-sinaasappelmengsel.