Tarte tatin van wortel en witloof met honing
Tarte tatin van wortel en witloof met honing

Tarte tatin van wortel en witloof met honing

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 17.8 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 12.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van ± 5 cm.

  4. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder het voetje en de harde kern.

  5. Snij de brie in fijne plakjes.

  6. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen en het witloof 5 à 8 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Voeg de honing en 1 dl water toe en laat nog 10 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  11. Schik de plakjes brie in een taartvorm of ovenschaal. Leg er de wortelen en het witloof op.

  12. Rol het vel bladerdeeg uit op de groenten en duw de randen van het deeg tussen de groenten en de vorm.

  13. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Zet de pancetta ± 10 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en verkruimel.

  15. Afwerking:
  16. Leg een groot bord op de tarte tatin en draai om. Werk af met de pancetta.

  17. Serveer met de rauwkostmix.

Tip

Maremma D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in fijne staafjes van ± 5 cm.

  4. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder het voetje en de harde kern.

  5. Snij de brie in fijne plakjes.

  6. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen en het witloof 5 à 8 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Voeg de honing en 1 dl water toe en laat nog 10 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  11. Schik de plakjes brie in een taartvorm of ovenschaal. Leg er de wortelen en het witloof op.

  12. Rol het vel bladerdeeg uit op de groenten en duw de randen van het deeg tussen de groenten en de vorm.

  13. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Zet de pancetta ± 10 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en verkruimel.

  15. Afwerking:
  16. Leg een groot bord op de tarte tatin en draai om. Werk af met de pancetta.

  17. Serveer met de rauwkostmix.

Tip

Maremma D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 17.8 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 12.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Barbãr Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal