Tartiflette met Chimay
Tartiflette met Chimay

Tartiflette met Chimay

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 47.8 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in schijfjes van 3 mm en kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de ui in fijne ringen.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de ui en de spekblokjes 5 min.

  7. Voeg de aardappelschijfjes, de kaasplakjes, de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Roerbak 5 min. op een matig vuur.

  8. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Roerbak nog enkele min. tot een romig geheel.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een gemengde salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in schijfjes van 3 mm en kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de ui in fijne ringen.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de ui en de spekblokjes 5 min.

  7. Voeg de aardappelschijfjes, de kaasplakjes, de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Roerbak 5 min. op een matig vuur.

  8. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Roerbak nog enkele min. tot een romig geheel.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 47.8 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal