Tempura van groene asperges
Tempura van groene asperges

Tempura van groene asperges

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Vet 7.3 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 0.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.4 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid het eiwit van de eidooier. Meng de bloem met de eidooier, het sesamzaad, peper, zout en het paprikapoeder.

  3. Voeg geleidelijk het bier toe. Meng goed (er mogen nog wat brokjes zijn).

  4. Klop het eiwit op en meng met het beslag. Haal er de asperges door.

  5. Bak de asperges goudbruin in een friteuse op 200 °C en serveer met de parmezaanschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid het eiwit van de eidooier. Meng de bloem met de eidooier, het sesamzaad, peper, zout en het paprikapoeder.

  3. Voeg geleidelijk het bier toe. Meng goed (er mogen nog wat brokjes zijn).

  4. Klop het eiwit op en meng met het beslag. Haal er de asperges door.

  5. Bak de asperges goudbruin in een friteuse op 200 °C en serveer met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Vet 7.3 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 0.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.4 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal