Tex Mex enchiladaschotel
Tex Mex enchiladaschotel

Tex Mex enchiladaschotel

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2795 kj
Energie 668 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 13 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 32.1 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper intussen de ui, het knoflook en het pepertje fijn. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Snij de Tex Mex reepjes in kleinere stukjes en bak krokant op een hoog vuur. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika, het pepertje, de rode bonen en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de passata. Meng goed en laat 2 min. sudderen. Kruid met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Voeg de Tex Mex reepjes opnieuw toe.

  5. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een dun laagje saus. Lepel wat van de sausmengeling op de onderste helft van de eerste wrap en bestrooi met het kaasalternatief. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de wraps. Lepel er de rest van de sausmengeling over en bestrooi met de rest van de kaas en de jalepeñoschijfjes. Zet 25 min. in de oven.

  6. Werk af met de koriander en de aioli.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper intussen de ui, het knoflook en het pepertje fijn. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Snij de Tex Mex reepjes in kleinere stukjes en bak krokant op een hoog vuur. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika, het pepertje, de rode bonen en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de passata. Meng goed en laat 2 min. sudderen. Kruid met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Voeg de Tex Mex reepjes opnieuw toe.

  5. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een dun laagje saus. Lepel wat van de sausmengeling op de onderste helft van de eerste wrap en bestrooi met het kaasalternatief. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de wraps. Lepel er de rest van de sausmengeling over en bestrooi met de rest van de kaas en de jalepeñoschijfjes. Zet 25 min. in de oven.

  6. Werk af met de koriander en de aioli.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2795 kj
Energie 668 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 13 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 32.1 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g

Bekijk het recept digitaal